fredag 27. november 2015

Redigering og tekst på bilder DT-PLiN

Det er gøy, å leke med redigeringsprogram og gjenfortelle historier, akkurat dette blogger jeg om for PLiN om i dag...her er blogginnlegget

***

Jeg hadde tenkt, og fundert og fant ut at jeg ville lage en LO med 12 bilder, ett bilde for hver mnd gjennom ett helt år......nå er jo ikke mine barn sånn smårollinger lenger, men likevel fullt ut synes jeg det var likeså viktig å få gjort det også i alderen 10-11 år. 

Jeg har på min PC ett redigeringsprogram jeg bruker til det meste, -det er gratis, det er på norsk og det er superenkelt - Photoscape kan du laste enkelt ned

Når jeg da tenkte på hvordan lage denne PL siden, lagde jeg ei mappe på pc'n og overførte de bildene jeg ville bruke, 1 bilde for hver mnd. 

Deretter, 
*åpner jeg photoscape, 
*velger så ut riktige mappen
*så velger jeg rediger og endrer str til 3:4 slik at de passer perfekt i lommene
*neste velger jeg så å gjøre alle bildene om i sort/hvitt (du ser ikon for s/h når du har åpen fanen for "bilde")
-når det er gjort er det enkelt å bare trykke lagre så er de lagret slik. 
*SÅ, over til selve tekstingen og det å skrive direkte på bildet --
*Klikk på boksen/fanen hvor det står OBJEKT og velg deretter en liten boks hvor det står T.
-jeg har valgt å skrive med "kant rundt tegn og skygge" i ønsket farge for å la det synes iom bildene er s/h. Noe tekst er midtstilt, noe venstre og høyrestilt -smak og behag. 

Det er lurt å leke litt først, finne ut hva slags skrift-type som du liker, hvilken str du liker osv. Jeg har en forkjærlighet for "courier" - og her har jeg valgt å dra dato-overskriften litt større enn selve teksten. 
*lurt å skrive all dato-overskrifter samtidig så får man lik str
*og så lurt å skrive all tekst på hvert enkelt bilde og lagre - vær obs på skriveleifer....(jeg har noen som jeg oppdaget etterpå, men jaja, selvgjort er velgjort)
 Til denne PL siden har jeg brukt design F fra Becky Higgins, men den lommen øverst til venstre har jeg brukt Fuse-tool, for å dele inn i akkurat 12 lommer. 
 I tillegg til teksten har jeg også valgt å pynte noen av bildene. 

 Jeg har valgt å ta med datoen også, og de står så kronologisk i lommene. Skrevet litt om hvert bilde, og litt om typisk personlighet.

Det er klart, du kan jo fint bruke photoshop og helt sikkert andre redigeringsprogram til nettopp dette, men iom jeg har Photoscape, så er det denne versjonen jeg kan fortelle om....masselykketil

********
Jeg legger med en LO som noen nok kjenner igjen fra Instagram-kontoen min, men også her har jeg skrevet på bildene som du kan se. Det er en stilig effekt og man får noe "anderledes" preg over PL'en.

Håper også du ble inspirert av å kunne ha muligheten til å skrive direkte på bildene du printer ut. 

***********

Ha en finfin dag

mandag 9. november 2015

PL-Bursdag-mange bilder

innlegg fra bloggen hos Project Life i Norge
******
En av grunnene til at jeg begynte å snuse på PL var nettopp det å kunne få brukt mange bilder av en setting. Jeg har liksom hatt "vondt" for å overøse LO'er med bilder, men likevel, så har det vært mange bilder jeg har ønsket å bruke fordi historien blir liksom også fortalt via bildene. 

November er bursdagsmåned for oss her hjemme. 4 av 5 i huset fyller år nettopp denne måneden. I fjor bestemte guttene mine seg for at de skulle ha LEGO-bursdag, og da var det jo bare for mor å brette opp ermene og la det stå til, og jeg visste jo det ville bli mye bilder også som måtte scrappes. 

Lommen jeg har brukt er design A fra Becky Higgins
 Her ser du, alt i alt har jeg brukt 10 bilder, noe jeg bare kunne drømt om å hatt på en LO. Joda, klart indexbilder går jo, men likevel, - med all tekst, med de lommene med ukenr og "dagen idag er en gave" - vel det kunne jeg liksom ikke klart å få inn i en LO.....no way - ikke jeg

 Teksting, joda, for hånd denne gangen, på ruteark fra en vanlig blokk. Først har jeg tatt på overskriftene, og så satt igang og skrevet. -det enkle kan ofte være det beste - synes jeg.

 De små legostrimlene, er fra ett ark -og joda, jeg hadde nok i hodet mitt tenkt at jeg skulle komme til å bruke ENDA mer av det, men som nevnt over, less is more...

Liker jo også at det er komme norske PL tilbehør nå som jeg endelig har satt igang med å scrappe PL. Før var jeg rimelig "bestemt" om at jeg IKKE skulle bruke engelske ting på mine LO'er og prosjekter. MEN, nå har jeg derimot snudd, og tenkt, jaja, so be it, hva om? Jeg tviler på at ungene en dag kommer til meg og spør når jeg er på gamlehjemmet "hvorfor brukte du engelske ord på tilbehør i albummen min mamma?" ...hehe ... men, rett skal være rett, jeg simpelten elsker norske versjoner også da ...
********

Håper også du fikk litt inspirasjon til hvordan scrappe mange bilder, mye bilder, og masse tekst.

Ha en finfin dag videre

onsdag 4. november 2015

Sponsorkit fra Scrapomania, 2 PL'er

Innlegg fra bloggen hos Project Life i Norge

I forrige uke var jeg så heldig å få godsaker sendt til meg fra Scrapomania - litt flaut er det jo dog å innrømme at jeg nok var "for ivrig" så jeg kasta meg over tingene og tenkte jo ikke før ETTERPÅ at- ojda, jeg skulle vel tatt bilder av alt først....ops.

men heldigvis kan man klikke seg inn hos SCRAPOMANIA og få tak i kit'et selv - tilgjengelig for alle og enhvert!

Som du kan se på PL'ene mine så har jeg kost meg med PL-kort fra KAISERCRAFT - let it shine 3x4
og Let it shine 4x6" ... Likte virkelig kortene og fargekombinasjonen

 Jeg fikk også disse chipboardsene fra Me&my BiG ideas. Kjempelekre og full av varierte alternativer som passer utmerket til PL-kortene over.  

Av bokstaver fikk jeg med disse stickers'ene fra 

På dette bildet av hele PL'en ser du også på bildet øverst til venstre en overlay jeg fikk med i kit'et, men jeg kan dessverre ikke finne den igjen i butikken. 
 Jeg simpelten elsker å skrive på både LO'er og PL'ene mine, og veksler derfor litt mellom håndskrift og datamaskin-skrevet tekst. 
 Her har jeg skrevet med bakgrunnsfylling slik at det blir en annen variant av tekstingen
********************* 

PL nr 2 av dette kit'et.
 Synes det er kjekt å få med både tekst og mange bilder, derfor like jeg godt å printe ut indexbilder og putte på i tillegg til 10x15 cm bilder

 -Here & Now, og gul pil fra Mambi Chips - de fra me&my Big Ideas.. knallkule!

  En av de overlayene som også var med i pakken, kjempestilig å ikke bare ha oppå bilder men også for å dekorere PL-kort bare litt ekstra. 

 På begge to PL'ene her har jeg brukt Design A fra Becky Higgins
********


Ha en finfin dag,


mandag 2. november 2015

Alt er lov hos PLiN

--og du blir vel med å levere inn ett bidrag du også?? Ingen begrensninger og bare fritt frem for hva enn du lager til denne mnd's konkurransen/utfordringen.... 

Jeg har laga denne, som forhåpentligvis kan inspirere til at man ikke "baaaare" bruker ferdige PL-kort, men her har jeg faktisk brukt vanlig "flaggpost-skriveblokk" også..hehe..man tager hva man haver vettu...Gleder meg til å se hva nettopp DU deltar med....! Deal??
HER klikker du deg inn og deltar via å legge inn bidraget ditt til den blå knappen helt nederst hvor det står -Add your link- (inLinkz) -easypeasy!!

Ha en finfin dag videre