lørdag 15. august 2009

Biler, biler og atter mer biler


Det er utrolig facinerende å se på når Fredrik leker med biler, for de studeres opp og ned i mente, og han er totalt oppslukt i leken. Alt som er motorisert av kjøretøy er helt topp. Ikke uten grunn at han omtrent lært å si "grasin" (les: gravemaskin) før han sa "mamma".

Er jo så heldig å ha to gutter i samme alderen, og det er virkelig to gutter med forskjellige interesser. Men når det er sagt, nytter det ikke å gi de ulike gaver eller lignende, for det den ene har, det vil den andre også ha, til og med når det gjelder klærne... *dån* Skal de ha ulike klær på seg kan det ofte ende i en kamp om ikke begge har motiver på som fenger....raringene som starter tidlig med å være bevisste på at forskjeller vil de ikke ha noe av.

lørdag 8. august 2009

en sommer er over, og høsten står på tur...

Jeg gleder meg til å kose meg inne med hjemmebakst og familiekos. De siste årene har fått meg til å reflektere over hva som faktisk betyr noe, og hva man skal gjøre med det som har betydning. Det viktigste vi har lært er at man i motgangstider opplever hvem som viser sin sanne side og hvem som aldri dømmer. Å bli dømt er fælt, men når man selv vet med den beste viten og vilje at man har "rent mel i posen", at man har gjort alt man har kunnet i sin makt for å hindre at ting skulle bli som de har blitt, så er lærdommen den at "jaja, bedre å angre på det man har gjort, enn det man ikke gjorde" Ei pannekake har som regel to stekte sider, det er bare så vond lukt når den blir overstekt på den ene siden ;o)

Synes det er rart å skulle møte denne høsten og vinteren på flere vis. Det betyr at Victoria skal få begynne på skolen for første gang, ivrig og flink som hun er så gleder hun seg veldig til dette. Vi to foreldrene gleder oss også sammen med henne, men det er rart når eldstejenta plutselig skal ut i den store verden "litt alene". Fredrik og William skal samme dag som skolen starter, begynne i barnehagen, store guttebabyene mine, hvor blir tiden av? Også de skal ut i den store verden, bare litt mer skjermet foreløbig, heldigvis ;o) Det er store omveltninger, og det er store gleder. Det er et skår i gleden at ungene ikke har bestefaren sin å dele disse gledene med, og når desember nærmer seg, så er det 2 år siden han så alt for tidlig gikk bort fra oss. Victoria spesielt er opptatt av å dele sin entusiastiske glede med besteforeldrene, og stiller flere spørsmål enn vi har svar, og slikt er vanskelig til tider.

Men, tilbake til høstens gleder, mørketid, fyre i ovnen, lese ei god bok, varm kakao i kruset, og vite at vi her i vår ringe bolig, har fred, harmoni og kjærlighet, DET er virkelig det viktigste på denne jord.....så får andre styre med sitt ;o) Min kjære, kjære mann og jeg har hatt 11 års bryllupsdag i sommer, og tross noens odds så har vi det bedre nå enn vi noen gang har hatt..... <3 Nei, denne høsten tror jeg kommer til å bli fin.......veldig fin..... :o) Jeg skal jo til og med få litt fri på dagtid nå, så jeg kan gjøre akkurat det jeg har lyst å gjøre, og siden kontoret ikke er langt unna, så vet jeg at jeg lokkes ned dit litt etterhvert ...... me like it....alot ;o)